Mainos
Mainos

Burkina Fasossa hotelli-isku – ainakin 20 kuollut

Länsiafrikkalaisessa Burkina Fasossa ainakin 20 ihmistä on kuollut hyökkäyksessä hotelliin, kertoo paikallisen sairaalan johtaja.  

– Myös ainakin 15 ihmistä on haavoittunut. Lisäksi jotkut ovat saaneet vammoja paetessaan paniikissa, kertoo Yalgado Ouedraogo -sairaalan johtaja Robert Sangare.

Hyökkääjät ovat edelleen sisällä hotellissa, ja heillä on panttivankeja. Burkina Fason turvallisuusjoukot ottavat yhteen hyökkääjien kanssa.  
Ulkoministeri Alpha Barryn mukaan on mahdollista, että Ranskan erikoisjoukot tulevat mukaan operaatioon.  

Länsimaisten suosima hotelli

Aseistautuneet miehet iskivät Splendid-hotelliin Burkina Fason pääkaupungissa Ouagadougoussa myöhään eilen. Hotellin luota on kuultu myös räjähdyksiä.

Silminnäkijöiden mukaan myös läheiseen Cappuccino-ravintolaan iskettiin. Ravintolan työntekijä kertoi aiemmin uutistoimisto AFP:lle, että ravintolassa on kuollut useita ihmisiä. 

Hotelli ja ravintola ovat YK:n työntekijöiden ja länsimaalaisten suosimia. Ne sijaitsevat vilkkaalla alueella pääkaupungissa lähellä kansainvälistä lentokenttää. 

Ranskan suurlähettiläs Gilles Thibault kertoo Twitterissä, että kaupunkiin on määrätty ulkonaliikkumiskielto aamukuuteen asti.

Al-Qaida ilmoitti tehneensä iskut

Terroristiverkosto al-Qaidan pohjoisafrikkalainen haara AQIM on ilmoittautunut iskujen tekijäksi.  

Ryhmän koko nimi on Islamilaisen Maghrebin al-Qaida. Sen juuret ovat Algeriassa. Ryhmä tavoittelee islamilaista valtiota Pohjois- ja Länsi-Afrikkaan.  

Marraskuussa ryhmä ilmoitti tehneensä hyökkäyksen Radisson Blu -hotelliin Malin pääkaupungissa Bamakossa. Hyökkäyksessä kuoli yli 20 ihmistä

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme