Mainos
Mainos

Burman hallitus lopetti oppositiojohtajan autoprotestin

Burman eli Myanmarin hallitus on ilmoittanut lopettaneensa oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin kuusi päivää kestäneen istumalakon ja toimittaneensa hänet kotiinsa. -Hän ei ehkä pidä siitä, mitä teimme hänelle nyt, mutta tulevaisuudessa hän on siitä kiitollinen, hallituksen tiedottaja kertoi lehdistötilaisuudessa ja lisäsi, että toimenpiteeseen ryhdyttiin Suu Kyin perhelääkärin suosituksesta, joka perustui huoleen oppositiopoliitikon terveydestä.

Tiedottajan mukaan Suu Kyin puolueen NLD:n kolme johtohenkilöä yritti myöhään eilen illalla suostutella hänet lopettamaan mielenosoituksensa, mutta siinä epäonnistuttuaan he jättivät asian hallituksen huolehdittavaksi. Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright sanoi tuoreeltaan, että Suu Kyin mielenosoituksen lopettaminen vastoin tämän tahtoa oli ihmisoikeusloukkaus, jota ei voi hyväksyä.

Nobelpalkittu Aung San Suu Kyi istui kuusi päivää autossaan vastalauseena maassa valtaa pitävälle sotilasjuntalle. Suu Kyi suuttui viime perjantaina, kun sotilaat estivät hänen matkansa tapaamaan kannattajiaan. Hänen terveydentilansa heikkeni lakon aikana nopeasti mm. nestehukan vuoksi.

Useat maat vetosivat Suu Kyin istumalakon aikana Burman hallitukseen, jotta se sallisi oppositiojohtajan jatkavan matkaansa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme