Mainos
Mainos

Burman oppositio koolle puoluekokoukseen

Burman demokraattinen oppositio kehotti tänään sotilashallitusta aloittamaan "aidon vuoropuhelun" opposition kanssa. Aung San Suu Kyin johtama Kansallinen demokratialiitto NLD aloitti Rangoonissa kaksipäiväisen puoluekokouksen sen jälkeen, kun juntta oli antanut yllättäen kokoontumiselle hyväksyntänsä.

Noin 750 NLD:n kannattajaa kokoontui kuulemaan johtajaansa tämän asunnon edustalle. Nobel-palkittu Aung San Suu Kyi vakuutti puheessaan väkijoukolle, että NLD on kaiken aikaa valmis mielekkääseen vuoropuheluun, joka johtaisi Burmassa kansalliseen sovintoon ja aitoon demokratiaan.

Sotilashallitus hyväksyi kokouksen yllättäen perjantaina. Aiempina vuosina viranomaiset ovat estäneet NLD:n puoluekokoukset ja pidättäneet satoja sen kannattajia.

NLD on Burman suurin poliittinen puolue. Se sai yli 80 prosenttia äänistä vuoden 1990 vaaleissa, mutta hallitseva juntta ei koskaan hyväksynyt vaalien tulosta.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme