Mainos
Mainos

Burman opposition kokous estettiin

Burman viranomaiset estivät tänään maan merkittävimmän oppositiopuolueen, Kansallisen demokratialiiton (NLD) kokouksen, joka oli suunniteltu pidettäväksi lähellä maan pääkaupunkia Rangoonia.

Silminnäkijöiden mukaan armeija pystytti tie-esteitä eikä päästänyt NLD:n johtajaa Aung San Suu Kyita Mayangon kylään, jossa kokous oli määrä pitää. Viranomaiset olivat kieltäneet kokouksen jo aiemmin, mutta heidän mukaansa NLD "ei piitannut esitetyistä varoituksista".

Vuonna 1991 Nobelin rauhanpalkinnon saanut Suu Kyi vapautettiin kotiarestista hieman yli kaksi vuotta sitten. Suu Kyi on saanut pitää poliittisia kokouksia kotikylässään, mutta viranomaiset ovat rajoittaneet hänen liikkumistaan muualla maassa "levottomuuksien" estämiseksi.

Burman johtoa on arvosteltu erityisesti sen jälkeen, kun oppositio sai ylivoimaisen vaalivoiton. Oppositio voitti vaalit vuonna 1990, mutta niiden tulosta ei koskaan tunnustettu viralliseksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme