Mainos
Mainos

Burundin rauhanneuvottelut kariutuivat

Burundin sisällissodan lopettamiseen tähdänneet neuvottelut tutsien ja hutujen kesken ovat kariutuneet. Asiasta kertoi Burundin oppositiojohtaja Charles Mukasi eilen. Mukasin puolue edustaa tutsivähemmistöä.

Mukasi syytti neuvottelujen kariutumisesta Burundin hallituspuoluetta, joka edustaa hutuja. Hän sanoi, että hutupuolue kieltäytyi hyväksymästä vallanjakosuunnitelmaa, jonka mukaan presidentin virkaa hoitaisi hutuenemmistön edustaja ja pääministeriksi valittaisiin tutsi. Hutut kieltäytyivät niin ikään liittämästä merkittävää hutuliikettä sisällissodan syyllisten listaan.

Rauhanneuvotteluja käytiin tiistaista alkaen Tansaniassa. Edellinen kierros rauhanneuvotteluissa kariutui huhtikuussa. Yli 100 000 ihmisen arvioidaan kuolleen yhteenotoissa Burundissa vuodesta 1993 lähtien. YK:n asiantuntijat ovat jo kauan varoittaneet, että Burundi on ajautumassa samanlaiseen katastrofiin kuin Ruanda vuonna 1994.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme