Mainos
Mainos

Burundin talouspakotteet poistettiin väliaikaisesti

Seitsemän Afrikan valtiota on suostunut siihen, että Burundin sotilashallituksen vastaiset talouspakotteet poistetaan väliaikaisesti. Menettelyllä halutaan rohkaista maata viisi vuotta kestäneen sisällissodan lopettamisessa. Pakotteet päätettiin poistaa keskiafrikkalaisten valtioiden kokouksessa niin pitkäksi aikaa kun maa edistyy rauhanneuvotteluissa.

Burundin naapurivaltiot määräsivät pakotteet Pierre Buyoyan sotilasvallankaappauksen jälkeen 1996. Buyoyalla on ollut vaikeuksia lopettaa maan sisällissota neuvottelemalla. Tansaniassa pidettyyn kokoukseen osallistuivat mm. Ugandan, Kenian, Tansanian, Ruandan ja Etiopian presidentit sekä viranomaiset Kongon demokraattisesta tasavallasta ja Sambiasta. Lisäksi kokoukseen osallistuivat Afrikan yhtenäisyysjärjestön OAU:n edustajat. Burundin sisällissodassa on kuollut jopa noin 200000 ihmistä sen jälkeen, kun tutsijoukot murhasivat vaaleissa valitun presidentin Melchior Ndadayen lokakuussa vuonna 1993.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme