Mainos
Mainos

Bush ajoi ohjusjärjestelmää Brysselissä

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on vedonnut voimakkaasti kansallisen ohjuspuolustusjärjestelmän puolesta tavatessaan Nato-maiden johtajia Brysselissä.

George W. Bush ajaa täydellä teholla ohjustorjuntakaavailujaan eteenpäin

Amerikkalaislähteiden mukaan muutamat Nato-maat olisivat ilmaisseet tukensa presidentti Bushin hankkeelle. Bush arvioi, että eurooppalaiset sotilasliiton maat olisivat nyt aiempaa vakuuttuneempia ohjuskilven tarpeellisuudesta. Hänen mielestään vuonna 1972 tehty ohjusten rajoitussopimus, ABM, olisi aikansa elänyt kylmän sodan ajan jäänne, joka on esteenä eri puolustusvaihtoehtojen tarkastelulle.

Presidentin mukaan on mahdollista, että joku vihaa niin paljon amerikkalaisia, Nato-maita tai eurooppalaisia, että yrittää käyttää joukkotuhoaseita. Yhdysvallat on perustellut ohjuskilven tarpeellisuutta ns. häirikkövaltioiden kuten Irakin ja Pohjois-Korean muodostaman uhan takia.

Useat Euroopan maat ovat suhtautuneet epäillen hankkeeseen.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme