Mainos
Mainos

Bush allekirjoitti tiukat kuulustelut sallivan terroristilain

Järjestöjen mukaan laki mahdollistaa kovat, kidutusta lähellä olevat kuulustelutavat.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on allekirjoittanut kiistellyn lain, joka sallii terrorismista epäiltyjen henkilöiden kovaotteisen kuulustelun. Laki hyväksyy myös keskustiedustelupalvelu CIA:n salaiset pidätyskeskukset ja terrorismista epäiltyjen henkilöiden asettamisen sotaoikeuksien kuultaviksi.

Bushin mukaan uusi laki on tärkeä työväline taistelussa terrorismia vastaan.

- On harvinaislaatuinen tilanne, kun presidentti tietää lakia allekirjoittaessaan pelastavansa monen amerikkalaisen hengen. Minulla on tällainen etuoikeus tänä aamuna, hän sanoi lain allekirjoitustilaisuudessa Valkoisessa talossa.

Kongressin molemmat kamarit hyväksyivät lain viime kuussa laajasta arvostelusta huolimatta. Erityisesti ihmisoikeusjärjestöt ovat olleet huolissaan terrorismista epäiltyjen henkilöiden kohtelusta. Järjestöjen mukaan laki mahdollistaa kovat, kidutusta lähellä olevat kuulustelutavat.

Myös YK:n ihmisoikeustutkija Manfred Nowak on arvostellut lakia sanoen sen vievän epäillyiltä mahdollisuuden oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin riippumattomissa tuomioistuimissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme