Mainos
Mainos

Bush: Ei oikea aika lähteä Irakista

George Bushin mukaan joukkojen palauttaminen kotiin nyt olisi tuhoisaa Yhdysvaltojen turvallisuudelle.

Yhdysvaltain presidentti George Bush pyytää amerikkalaisilta kärsivällistä suhtautumista Irakin sotaan. Sodan alkamisesta tulee huomenna kuluneeksi neljä vuotta.

-Voi olla houkuttelevaa katsoa haasteita Irakissa ja päätellä, että paras vaihtoehto on lähteä kotiin, Bush sanoi. -Se voi olla tyydyttävää lyhyellä tähtäimellä, mutta seuraukset Yhdysvaltain turvallisuudelle olisivat tuhoisat, hän varoitti Valkoisen talon Roosevelt-huoneesta pitämässään lyhyessä tv-puheessa.

Bushin mukaan tulosten saaminen Bagdadissa meneillään olevasta turvallisuusoperaatiosta kestää kuukausia, ei päiviä tai viikkoja.

Ulkoministeri Condoleezza Rice sanoi myös tänään, että kärsivällisyyttä tarvitaan. Hänen mukaansa Yhdysvallat teki aikoinaan virheen, kun se ei lähettänyt alueelle riittävästi joukkoja hillitsemään levottomuuksia.

Demokraattien hallinnassa oleva kongressi yrittää leikata sodan rahoitusta ja pakottaa Valkoisen talon vetämään joukot Irakista. Bushin mukaan tämä ei ole realistinen vaihtoehto.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme