Mainos
Mainos

Bush esti vesikidutuskiellon

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on kaatanut lain, joka olisi kieltänyt muun muassa hukuttamistekniikan terroriepäiltyjen kuulusteluissa. Kongressi esitti kyseenalaisten kuulustelumenetelmien kieltämistä viime kuussa.

Lakiehdotuksen mukaan keskustiedustelupalvelu CIA:lla olisi ollut samanlaiset valtuudet kuulusteluissa kuin armeijallakin. Asevoimilla ei ole oikeutta esimerkiksi vesikidutuksen kaltaiseen painostukseen.

Bushin mielstä laki olisi rajoittanut liikaa CIA:n mahdollisuuksia kuulustella terroriepäiltyjä. Hän sanoi viikottaisessa radiopuheessaan, että tiedusteluviranomaiset uskovat pystyneensä estämään terrorihyökkäyksen menetelmiensä avulla.

- Se on auttanut meitä ymmärtämään al-Qaidan rakennetta, rahoituskanavia, viestintää ja muuta toimintaa, Bush perusteli.

Vesikidutuksessa vanki saadaan tuntemaan, että hän on hukkumaisillaan. CIA:n mukaan tekniikkaa on käytetty kolmen epäillyn kuulusteluissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme