Mainos
Mainos

Bush ilmoitti toimista Castron vallan heikentämiseksi

Yhdysvaltain presidentti George Bush tuomitsee Kuuban presidentin Fidel Castron politiikan ja pyrkii horjuttamaan Castron valtaa. Kuuban ja Castron hallinto on Bushin mukaan muututtava.

George BushYhdysvaltain presidentti George W. Bush tuomitsee Kuuban presidentin Fidel Castron harjoittaman politiikan ja ilmoittaa pyrkivänsä horjuttamaan Castron valtaa.

Yhdysvallat kiristää hänen mukaansa matkustusrajoituksia Kuubaan ja helpottaa toisinajattelijoiden pakoa maasta. -On selvää, ettei Castron hallinto tule omasta tahdostaan muuttumaan. Mutta Kuuban on muututtava, Bush sanoi.

Hän kertoi pyrkivänsä syrjäyttämään Kuuban johtajan vallasta politiikan ja diplomatian keinoin. Bush ilmoitti uudesta komiteasta, jonka tehtävänä on suunnitella Kuuban siirtymistä demokratiaan eli "stalinistihallinnosta vapaaksi ja avoimeksi yhteiskunnaksi". Bush kertoi pyytäneensä valtiovarainministeriötä valvomaan entistä tiukemmin amerikkalaisia koskevia matkustusrajoituksia. Nykyisten pakotteiden mukaan Yhdysvaltain kansalaiset eivät saa käyttää rahaa Kuubassa, ellei heillä ole ministeriön erityislupaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme