Mainos
Mainos

Bush: Irakissa muuttuu taktiikka, ei päämäärä

Sotatoimien tavoitteena on omillaan toimeen tuleva Irakin hallinto, Yhdysvaltain presidentti painottaa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi tänään olevansa valmis tekemään maansa sotataktiikkaan Irakissa "mitä tahansa tarpeellisia muutoksia", jotta jatkuvasti kiihtyvään väkivaltaan voidaan vastata. Bush vakuutti kuitenkin, ettei lopullisesta päämäärästä, omillaan toimeen tulevasta Irakin hallinnosta, tulla tinkimään.

- Hyökkäysten määrä muslimien pyhän kuukauden, ramadanin, ensimmäisinä viikkoina on kasvanut huomattavasti. Kuluneet viikot ovat olleet kovia joukoillemme ja Irakin kansalle, Bush sanoi viikottaisessa radiopuheessaan.

Bush muistutti, että armeija tuleekin muuttaa taktiikkaansa sotatapahtumien mukaan:

- Tulemme jatkossakin olemaan joustavia ja tekemään kaikki tarvittavat muutokset, jotta menestymme tässä kamppailussa.

- Päämäärämme Irakissa on kuitenkin selvä ja muuttumaton: Päämääränämme on voitto. Se mikä tulee muuttumaan, on voittoon tarvittava taktiikka, presidentti jatkoi.

Bush piti myöhemmin tänään Irakin tilanteesta videoneuvottelun, johon ottivat osaa muun muassa varapresidentti Dick Cheney ja puolustusministeri Donald Rumsfeld sekä Valkoisen talon ja puolustusministeriö Pentagonin johto.

Ulkoministeri Condoleezza Ricen mukaan laaja videokonferenssi ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Irakin strategiassa oltaisiin tekemässä heti täyskäännös:

- En tulkitsisi tätä niin, että kyseessä on täysimittainen pyrkimys muuttaa Irak-strategiaa. Rice sanoi matkallaan Moskovaan.

Yhdysvallat on menettänyt yli 2700 sotilasta sen jälkeen kun se hyökkäsi Irakiin vuonna 2003.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme