Mainos
Mainos

Bush ja Merkel haluavat neuvotteluratkaisun Iranin ydinkiistaan

Saksan liittokanslerin mukaan uusia pakotteita voidaan kuitenkin joutua harkitsemaan, jos Iran ei noudata YK:n vaatimuksia.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ja Saksan liittokansleri Angela Merkel uskovat, että kiista Iranin ydinohjelmasta voidaan ratkaista neuvotteluteitse.

Bushin luona Texasissa vieraillut Merkel sanoi kuitenkin, että myös uusia pakotteita voidaan joutua harkitsemaan mikäli Iran ei noudata YK:n vaatimuksia ydinohjelmansa purkamisesta.

Merkelin mukaan olisi parasta jos uudet pakotteet olisivat YK:n turvallisuusneuvoston, eivät vain yksittäisen maan, asettamia. Turvallisuusneuvosto on asettanut jo kahdesti pakotteita Irania vastaan.

Länsimaat epäilevät Iranin valmistelevan ydinasetta, minkä Iran on kiistänyt.

Presidentti Bush kommentoi myös Pakistanin levottomuuksia.

- Yhdysvallat haluaa että poikkeustila päätetään ja Pakistanissa järjestetään vaalit, ja presidentti Pervez Musharraf tietää sen, Bush sanoi. Samalla Bush kuitenkin muistutti Yhdysvaltojen tarvitsevan Pakistanin apua taistelussa al-Qaida-terroriverkostoa vastaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme