Mainos
Mainos

Bush ja Sharon toiseen tapaamiseen

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush tapaa tänään Israelin pääministeri Ariel Sharonin Washingtonissa.

Israel toivoo Yhdysvalloilta apua heiveröisen tulitaon ylläpitämiseksi Lähi-idässä. Sharonin uskotaan myös puolustelevan sitä, että Israel ei ole pidättäytynyt täysin väkivallasta tulitaon aikana.

-Meillä ei ole mitään tulitaukoa, sanoi Sharon eilen New Yorkissa, kun hän tapasi juutalaisjohtajia. Sharon syytti tapaamisessa palestiinalaisten johtajaa Jasser Arafatia "terroristijoukkion johtajaksi". Sharon kutsui Arafatia muutama viikko sitten myös "murhaajaksi" ja "patologiseksi valehtelijaksi".

Kyseessä on jo toinen Bushin ja Sharonin välinen tapaaminen sen jälkeen, kun Bush astui virkaansa tammikuussa. Sharon tapaa tänään vielä erikseen Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin, jonka on määrä lähteä kolmen päivän matkalle Lähi-itään. Powell on kuitenkin sanonut, ettei hänellä ole uutta esitystä vietävänä Lähi-idän kriisin osapuolille.

Lähi-idän tilannetta selvittänyt entinen senaattori George Mitchell on vaatinut, että Bushin pitäisi kutsua myös palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat neuvottelumatkalle Yhdysvaltoihin. Bush on yrittänyt toistaiseksi välttää tapaamista.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme