Mainos
Mainos

Bush lisäsi CIA:n oikeuksia Saddam Husseinin syrjäyttämiseksi

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on lisännyt keskustiedustelupalvelu CIA:n oikeuksia Irakin presidentin Saddam Husseinin syrjäyttämiseksi, kertoo sanomalehti Washington Post.

Alkuvuodesta annettu käsky antaa CIA:lle oikeuden käyttää kaikkia keinoja Saddamin syrjäyttämiseksi, myös tappavaa voimaa. Erikoisjoukoille annettiin lisäksi lupa tappaa Hussein, mikäli se tapahtuu itsepuolustukseksi.

CIA:n käytettävissä olevia keinoja ovat mm. Irakin opposition rahallinen ja aseellinen tukeminen sekä kouluttaminen ja erikoisjoukkojen käyttäminen Husseinin kaappaamiseksi.

CIA saa myös lisärahoitusta Irakin vakoilua varten. Rahaa operaatioihin on Washington Postin mukaan käytettävissä kymmeniä miljoonia dollareita. Lehti sanoo, että CIA:n johtaja George Tenet on arvioinut, että Saddamin syrjäyttäminen yksistään salaisen operaation keinoin onnistuu vain 10-20 prosentin todennäköisyydellä. Erään lähteen mukaan CIA:n toiminta olisikin vain valmistelutyötä sotilasiskua varten.

Bushin tavoitteena on jo pitkään ollut Saddam Husseinin hallinnon kaataminen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme