Mainos
Mainos

Bush muistutti P-Koreaa ydinohjelmasta

Yhdysvallat on muistuttanut Pohjois-Koreaa paljastamaan kaikki ydinohjelmansa yksityiskohdat.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on tähdentänyt Pohjois-Korealle, että maan on pidettävä kiinni lupauksestaan paljastaa kaikki ydinohjelmansa yksityiskohdat. Valkoinen talo kertoo, että Bush on lähettänyt asiaa koskevan kirjeen Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong Ilille.

-Presidentti korosti, että olemme edelleen sitoutuneet kuudenkeskisiin neuvotteluihin. Hän painotti myös, että Pohjois-Korean on esitettävä täydellinen selvitys ydinohjelmistaan, kuten syyskuun 2005 sopimuksessa edellytetään, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Gordon Johndoe.

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen lisäksi kuuden maan ryhmään kuuluvat Venäjä, Japani, Kiina ja Etelä-Korea.

Pohjois-Korea sulki tärkeimmän ydinreaktorinsa helmikuussa. Vastineeksi tästä maa saa miljoona tonnia raskasta polttoöljyä tai vastaavan määrän muuta apua. Sopimuksen mukaan Pohjois-Korean on myös toimitettava täydellinen selvitys ydinohjelmistaan vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme