Mainos
Mainos

Bush myöntää Yhdysvaltojen talouden hiipuvan

Yhdysvallat myöntää kaksi miljardia dollaria puhtaan energian teknologian kehittämiseen.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on pitänyt viimeisen vuotuisen liittovaltion tilaa koskevan puheensa.

Aamuyöllä Suomen aikaan pitämässään puheessa Bush keskittyi odotetusti Yhdysvaltain talousongelmiin ja patisteli kongressia pikaisesti elvytyspakettinsa taakse.

Presidentti myös myönsi, ettei sotaa Irakia vastaan ole voitettu ja että kovia taisteluja voi olla yhä edessä. Lisäksi hän kehotti jälleen kerran Irania luopumaan ydinohjelmastaan.

Talous hiipuu

Presidentti Bushmyöntää, että Yhdysvaltain talous on hiipumassa. Maan talouden perusteet ovat kuitenkin kunnossa, hän sanoi. Presidentin mukaan pitkällä aikavälillä amerikkalaiset voivat luottaa talouden kasvuun, mutta lyhyellä aikavälillä kasvu hidastuu.

Bush odottaa, että hänen aiemmin ehdottamansa 150 miljardin dollarin kannustinpaketti tuo tuhdin piristysruiskeen taloudelle.

Rahaa ilmastonmuutostaisteluun

Yhdysvallat myöntää kaksi miljardia dollaria ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun.

Maa antaa summan ilmastonmuutoksen torjumiseksi perustettavaan kansainväliseen rahastoon seuraavien kolmen vuoden aikana. Rahaston tarkoituksena on muiden muassa edistää puhtaan energian teknologian kehittämistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme