Mainos
Mainos

Bush puolusteli Irak-linjauksia

USA:n presidentti George Bush vakuuttaa yhä uskovansa, että Irakissa on ainakin ollut joukkotuhoaseita.

George W. Bush

Eilisessä televisiohaastattelussa presidentti George Bush puolusti päätöstään Irakin sodasta, jota Yhdysvalloissa arvostellaan yhä enemmän. Bush pitää mahdollisena, että ennen miehittäjien saapumista Irak ehti tuhota joukkotuhoaseet tai siirtää ne toiseen maahan. Bushin mukaan sota oli joka tapauksessa perusteltu Saddam Husseinin kaatamiseksi.

Demokraattien presidenttiehdokas John Kerry on ollut Bushin äänekkäimpiä arvostelijoita viime viikkoina. Demokraattien esivaalikampanja on hermostuttanut Bushin avustajat, sillä Bushia moititaan nyt Yhdysvaltain mediassa lähes päivästä toiseen. Eilinen haastattelu olikin tarkoitettu vastavedoksi kritiikille. Bushin mukaan kaikki hänen tekonsa ja linjauksensa on tehty USA:n parhaaksi.

Myös Bushin talouspolitiikkaa on alettu arvostella jopa hänen lähipiirissään. Haastattelussa Bush torjui moitteet epäonnistuneesta talouspolitiikasta.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 09.02.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme