Mainos
Mainos

Bush saapunut Euroopan-vierailulle

Yhdysvaltain presidentti George Bush on aloittanut Euroopan-vierailun parantaakseen useiden erimielisyyksien vuoksi vaikeutuneita suhteita.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on saapunut viisipäiväiselle vierailulle Euroopaan. Matkan ensimmäisenä kohteena on Brysselin Nato-huippukokous, jossa Bushin on määrä tavata muun muassa Euroopan unionin sekä Naton johtoa.

Bushin matkan tarkoituksena on kohentaa Yhdysvaltojen Irakin sodan takia ryvettynyttä mainetta Euroopassa. Bush yrittää saada Euroopan johtajia ymmärtämään Yhdysvaltain näkemykset muun muassa Iranin ydinohjelmasta, Syyriasta sekä sotilasliitto Naton tulevaisuudesta. Myös kauppasuhteiden edistäminen on asialistalla. Bush aikoo vaatia Euroopan maita purkamaan kaupan esteitä yhdysvaltalaisten maataloustuotteiden viennin edistämiseksi.

Brysselissä sekä Bushin että 25 valtionpäämiehen saapumiseen on varauduttu ennätysmäisin turvatoimin. Ainakin ihmisoikeus- ja rauhanjärjestöt ovat ilmoittaneet järjestävänsä mielenosoituksia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 20.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme