Mainos
Mainos

Bush sivalsi Irak-strategian vastustajia

Bushin mielestä arvostelijoiden tulisi tarjota näiden kritisoimille suunnitelmille vaihtoehto.

Presidentti George W. Bush teki tänään selväksi, ettei hän peräänny suunnitelmastaan lähettää Irakiin lisäsotilaita huolimatta sen saamasta vastustuksesta. Samalla hän sivalsi arvostelijoitaan ja syytti heitä siitä, etteivät he ole tarjonneet suunnitelmalle vaihtoehtoa.

Bush ilmoitti aiemmin viikolla lähettävänsä Irakiin yli 21 000 amerikkalaissotilasta lisää. Täydennykset sijoitetaan Bagdadiin ja levottomaan Anbarin maakuntaan.

- Heillä, jotka kieltäytyvät antamasta tälle suunnitelmalle mahdollisuutta toimia, on velvollisuus tarjota sellainen vaihtoehto, jolla on paremmat mahdollisuudet onnistua. Se, että vastustaa kaikkea tarjoamatta mitään tilalle, on vastuutonta, Bush sanoi viikottaisessa radiopuheessaan.

Hän kuvasi suunnitelmaansa "tärkeäksi tehtäväksi, joka suurelta osin määrittää tuloksen Irakissa". Samalla hän varoitti, ettei "urheiden joukkojemme pitäisi joutua miettimään, antavatko heidän johtajansa Washingtonissa heille, mitä he tarvitsevat".

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme