Mainos
Mainos

Bush sivuutti asetarkastajien pyynnön lisäajasta

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush koventaa sanojaan Irakia kohtaan. Bushin mukaan hänelle on selvinnyt, että Saddam Hussein ei ole luopumassa aseistaan. - Aika on loppumassa, Bush sanoi.

Bush sivuutti näin YK:n asetarkastajien toiveet saada lisäaikaa työlleen. -Saddam käyttää vanhoja konsteja. Tämä on kuin huonon elokuvan uusinta, jota minä en halua nähdä, Bush kommentoi.

Bush uskoi liittolaistensa muistavan menneet ajat ja myös vakuuttuvan siitä, että Saddam yrittää vain pelata aikaa.

Sodan vastustus lisääntynyt Britanniassa

Yhdysvaltain tärkeimmässä liittolaismaassa, Britanniassa Irakin vastaisen sodan kannatus on laskenut toistaiseksi alimmalle tasolleen. Guardian-lehden tekemän kyselyn mukaan 30 prosenttia briteistä kannattaa sotaa. Kuukautta aiemmin hyökkäystä Irakiin kannatti vielä 36 prosenttia vastaajista.

Vain joka kymmenes britti olisi valmis sotaan ilman YK:n tukea.

Britannian parlamentin ylähuoneen jäsenille puhuneen pääministerin Tony Blairin mukaan YK:n asetarkastajien raportti ratkaisee, aloitetaanko sota Irakia vastaan. Raportti luovutetaan turvallisuusneuvostolle tulevana maanantaina.

Irakin sotaa vastustavia mielenosoittajia Pariisissa

Ranska haluaa EU:lle yhteisen linjan

Ranska on ilmoittanut, että se ei tule hyväksymään lähiviikkoina turvallisuusneuvostossa minkäänlaista sotaan oikeuttavaa päätöstä. Samoilla linjoilla ovat Venäjä ja Kiina. Ranskan ulkoministeri Dominique de Villepinin mukaan EU:lla tulee olla asiassa yhteinen linja.

- Me uskomme, että sota on vältettävissä, de Villepin painotti puhuessaan tiedotusvälineille.

De Villepinin mukaan hyökkäykselle ei ole tällä hetkellä oikeutusta, koska asetarkastajat pystyvät tekemään työtään.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme