Mainos
Mainos

Bush: Taistelujen luonne on muuttumassa

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin mukaan Irak-operaation luonne on muuttunut selvästi sen jälkeen, kun Saddam Hussein syrjäytettiin.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ilmoitti eilen, että Irakiin ollaan saamassa lisää ulkomaisia joukkoja amerikkalaissotilaiden avuksi. Valkoinen talo ei kuitenkaan tarkentanut, mitkä maat olisivat valmiita lähettämään joukkojaan Irakiin. Bushin mukaan ulkomaalaisia joukkoja tarvitaan ennen kaikkea auttamaan infrastruktuurin suojelemisessa, jotta amerikkalaisjoukot voisivat keskittyä ääriryhmiä vastaan käytyyn taisteluun.

Bushin mukaan Irakin-operaation luonne on muuttunut selvästi sen jälkeen, kun maan entinen presidentti Saddam Hussein syrjäytettiin. Nyt taisteluita käydään hänen mukaansa "al-Qaida-tyylisiä taistelijoita" vastaan.
- Irak on osoittautunut jatkuvaksi taisteluksi sodassa terrorismia vastaan. Irakiin virtaa jatkuvasti ulkomaalaisia taistelijoita. He haluavat taistella meitä vastaan siellä (Irakissa), koska eivät kestä ajatusta siitä, että Lähi-idässä olisi vapaa yhteiskunta, Bush julisti.

Bush vastaili Irakin tilannetta koskeviin kysymyksiin ensi kertaa YK:n Bagdadin-päämajaan tiistaina tehdyn itsemurhaiskun jälkeen. Yhdysvallat on aloittanut keskustelut monien YK:n jäsenmaiden kanssa lisäjoukkojen ja -resurssien saamiseksi Irakiin.

Irakissa on tällä hetkellä noin 139000 amerikkalaissotilaan lisäksi noin 24 000 sotilasta kaikkiaan 30 eri maasta. Valtaosa apujoukoista on tällä hetkellä Britanniasta. Muun muassa Ranska, Saksa ja Venäjä ovat vaatineet Yhdysvaltoja luovuttamaan enemmän määräysvaltaa YK:lle.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme