Mainos
Mainos

Bush tapasi paavin

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on tänään tavannut Vatikaanissa paavi Johannes Paavali II:n, ja keskusteli tämän kanssa mm. Yhdysvaltain katolista kirkkoa ravistelleesta pedofiiliskandaalista.

Tapaaminen paavin kanssa kesti 20 minuuttia. Bush keskusteli paavin kanssa myös uskonnonvapaudesta Venäjällä, Yhdysvaltain suhteista Venäjään ja Lähi-idän tilanteesta, kertoi Valkoisen talon tiedottaja Ari Fleischer.

Bush sanoi ennen tapaamista ottavansa puheeksi lasten seksuaalisen hyväksikäytön Yhdysvaltain katolisen kirkon piirissä, koska se huolestuttaa häntä. Bush jatkoi, että katolinen kirkko on tärkeä instituutio Yhdysvalloissa. Pappeja on erotettu tehtävistään, ja jotkut ovat saaneet syytteen lasten hyväksikäytöstä.

Paavi kutsui Yhdysvaltain kirkon edustajia Vatikaaniin huhtikuussa kokoukseen, jossa hän tuomitsi lasten hyväksikäytön.

Paavi otti Bushin vastaan seisaaltaan heikentyneestä terveydestään huolimatta. Suurimman osan ajasta paavi ja Bush istuivat paavin yksityisessä kirjastossa. Paavi sanoi Bushille toivovansa uutta tapaamista hänen kanssaan.

Bush päätti tänään viikon mittaisen Euroopan-vierailunsa ja palasi Yhdysvaltoihin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme