Mainos
Mainos

Bush uskoo yhä Lähi-idän rauhaan

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi tänään uskovansa, että sopimus palestiinalaisvaltion synnystä on yhä mahdollinen ennen hänen presidenttikautensa loppumista.

Palestiinalaisten presidentille Mahmud Abbasille Bush lupasi, että hän tekee parhaansa auttaakseen tätä palestiinalaisvaltiota koskevan unelman saavuttamisessa.

- Vakuutan jälleen kerran, että hallitukseni auttaa teitä saavuttamaan unelmanne, joka on tosiasiassa myös israelilaisten unelma: kaksi valtiota, jotka elävät rinnakkain rauhassa, Bush sanoi Abbasille tavatessaan tämän Egyptissä.

Bush tapasi Abbasin lisäksi myös Egyptin presidentin Hosni Mubarakin Sharm el-Sheikhissä. Palestiinalaiset ja arabimaat ovat arvostelleet Bushia puolueellisuudesta Israelin hyväksi.

Bush sanoi aikovansa ottaa Lähi-idän rauhanhankkeen esille myös huomenna puheessaan Maailman talousfoorumille.

Israelilaiset ja palestiinalaiset aloittivat uudelleen rauhanneuvottelut Annapolisissa Yhdysvalloissa pidetyssä kokouksessa. Tähän mennessä neuvotteluista ei juuri ole näkynyt tuloksia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme