Mainos
Mainos

Bush varoitti uusista iskuista Irakissa

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi tänään, että väkivaltaisuudet saattavat pahentua Irakissa vaalien lähestyessä, mutta varoitti samalla osoittamasta heikkoutta "ratkaisevalla hetkellä".

- Terroristien väkivalta voi hyvinkin laajentua, kun tammikuun vaalit lähestyvät. Terroristit tietävät, että tapahtumat Irakissa ovat saavuttamassa ratkaisevan vaiheen, Bush sanoi tavatessaan Irakin pääministerin Ijad Allawin Valkoisessa talossa.

Allawi puolestaan vakuutti, että vaalit pidetään aikataulun mukaisesti tammikuussa ja takaiskuista huolimatta Irakissa onnistutaan.

- Tiedän, että jotkut ovat arvuutelleet tai jopa epäilleet, ettei tämä (tammikuun vaalien) aikataulu pidä. Joten antakaa minun tehdä se selväksi. Vaalit pidetään tammikuussa, koska irakilaiset haluavat ne aikataulussa, Allawi sanoi puhuessaan Yhdysvaltain kongressissa.

Allawin mukaan Yhdysvallat on tehnyt "valtavia uhrauksia" Irakissa, eivätkä ne ole menneet hukkaan. Irakin demokratiaa horjuttamaan pyrkivät ääriainekset ja terroristit tulevat häviämään, hän tähdensi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme