Mainos
Mainos

Bush: Yhdysvaltain hiilidioksidipäästöt laskivat viime vuonna

Yhdysvallat ei ole lähtenyt mukaan Kioton ilmastosopimukseen, vaan on pyrkinyt vähentämään päästöjä muun muassa panostamalla tutkimukseen ja teknologian kehittämiseen.

Yhdysvaltain hiilidioksidipäästöt laskivat viime vuonna 1,3 prosenttia, vaikka maan kansantalous kasvoi samaan aikaan 3,3 prosenttia, Valkoinen talo ilmoittaa. Päästöt vähenivät energiaviranomaisten mukaan 78 miljoonalla tonnilla.

Presidentti George W. Bush piti päästöjen laskua merkkinä Yhdysvaltain ilmastopolitiikan tehokkuudesta. Yhdysvallat ei ole lähtenyt mukaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen tähtäävään Kioton sopimukseen, vaan on pyrkinyt vähentämään päästöjä muun muassa panostamalla tutkimukseen ja teknologian kehittämiseen.

Yhdysvaltojen päätös jäädä Kioton sopimuksen ulkopuolelle on herättänyt laajaa kritiikkiä muun muassa Euroopassa etenkin, kun Yhdysvallat on maailman suurin kasvihuonekaasujen tuottaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme