Mainos
Mainos

Bush yllätysvierailulla Afganistanissa

Yhdysvaltain väistyvä presidentti George Bush on tehnyt Irakin-matkansa päätteeksi yllätysvierailun Afganistaniin. Bush saapui maahan varhain aamulla Suomen aikaa.

Vierailunsa aluksi Bush painotti, että Yhdysvallat seisoo sodan repimän valtion rinnalla Valkoisen talon vallanvaihdoksesta huolimatta.

Bushin vierailuohjelma Afganistanissa on samankaltainen kuin Irakissa. Hänen odotetaan keskustelevan Afganistanin presidentin Hamid Karzain kanssa ja tapaavan amerikkalaissotilaita.

Irakin ja Afganistanin vierailut jäävät Bushin presidenttikauden viimeisiksi matkoiksi sotatoimialueilla. Barack Obama seuraa Bushia presidenttinä reilun kuukauden päästä.

Obama on aiemmin moittinut Bushin hallitusta siitä, että se on keskittynyt liikaa Irakin sotaan ja unohtanut Afganistanin. Obama onkin luvannut nostaa Afganistanin tilanteen paremmin tapetille.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme