Mainos
Mainos

Bushille tappio saastekiistassa

Korkein oikeus katsoo, ettei hallituksella ole perusteltua syytä olla rajoittamatta päästöjä.

Yhdysvalloissa presidentti George Bushin hallitus on kärsinyt tappion päästöjen rajoittamista koskevassa kiistassa. Maan korkein oikeus on päättänyt, että hallitus voi säännellä kasvihuonekaasujen päästörajoja.

Hallituksen ympäristönsuojeluvirasto on aiemmin ilmoittanut, ettei se voi antaa määräyksiä esimerkiksi hiilidioksidin päästöistä nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Korkein oikeus katsoi äänin 5-4, että ympäristönsuojeluvirasto ei ole antanut selkeää selitystä sille, miksi se ei voisi säädellä päästörajoja.

Päätöstä pidetään yhtenä korkeimman oikeuden tärkeimpänä ratkaisuna ympäristöasioissa vuosikymmeniin. Useat asiantuntijat pitävät kasvihuonekaasujen päästöjen lisääntymistä syynä lämpötilan maailmanlaajuiseen nousuun. Presidentti Bushin hallitus ei ole allekirjoittanut kansainvälistä Kioton sopimusta kasvihuonekaasujen päästöjen rajoituksista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme