Mainos
Mainos

Bushin hallinto lisäisi miljardilla Afganistanin tukemista

Yhdysvaltojen Presidentti George W. Bush haluaisi lisätä tukeaan Afganistanille.

Presidentti George W. Bushin hallinto haluaisi lisätä Yhdysvaltain rahallista apua tukemalleen Afganistanin hallitukselle miljardilla dollarilla eli noin 870 miljoonalla eurolla. Asiasta kertoi sunnuntain Washington Post -sanomalehti hallintolähteisiin viitaten.

Tuki olisi tarkoitettu teiden ja koulujen rakentamiseen sekä poliisien kouluttamiseen. Washington Postin mukaan raha otettaisiin ulkoasiain- ja puolustusbudjeteista, ja se olisi merkittävä lisäys presidentti Hamid Karzain johtaman Afganistanin nyt saamaan 300 miljoonan dollarin tukeen.

Eilen Taleban-johtaja Mullah Omar määräsi sissijoukkoja tehostamaan iskujaan Yhdysvaltain ja Afganistanin joukkoja vastaan. Bushia on viime aikoina arvosteltu siitä, että keskittyminen Irakin kriisiin on vähentänyt Yhdysvaltain sitoutumista Afganistanin jälleenrakentamiseen ja mahdollisten maassa olevien al-Qaida-järjestön jäsenten jäljittämiseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme