Mainos
Mainos

Bushin Irak-politiikka kongressin hampaissa

Yhdysvaltain kongressin vaikutusvaltaiset arvostelevat kovin sanoin hallituksensa sodanjälkeistä Irak-politiikkaa.

Riittämätön suunnittelu on heidän mielestään haitannut Irakin vakauttamista ja demokratisointia. Senaatin ulkoasiainvaliokunnan republikaanisen puhemiehen Richard Lugarin mukaan rauhaa suunniteltiin paljon huonommin kuin sotaa.

Demokraattinen senaattori Chris Dodd oli paljon kärkevämpi. Doddin mukaan presidentti George Bushin hallitus ei pysty sanomaan, kuinka kauan amerikkalaisten on vielä oltava Irakissa, mitä muut maat voivat tehdä Yhdysvaltain auttamiseksi ja paljonko Irak tulee maksamaan veronmaksajille.

Apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitz myönsi, että Irakin jälleenrakennus on lähtenyt hitaasti käyntiin. Hän korosti kuitenkin, ettei Irakin tilanne ole niin kaoottinen kuin tiedotusvälineet ovat antaneet ymmärtää ja että ongelmat johtuvat Saddam Husseinin hallinnon väärinkäytöksistä.

(MTV3-STT)

Kiista Irakin jälleenrakennussopimuksista alkaa nyt todella, kun YK on päättänyt lopettaa Irakin vastaiset talouspakotteet. Kiistan keskipisteessä ovat yhdysvaltalaiset suuryritykset, joiden alihankintasopimuksia monet maat kärkkyvät.
(Huomenta Suomi 23.05.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme