Mainos
Mainos

Bushin linjapuhe puhututtaa

George Bushin Lähi-idän linjapuhe herätti vilkasta keskustelua Jasser Arafatin asemasta.

Yhdysvaltain presidentin George Bushin eilinen Lähi-idän linjapuhe on otettu maailmalla vastaan maltillisesti. Sekä Ariel Sharon että Jasser Arafat ovat olleet varovaisen myönteisiä, vaikka Bush vaatikin puheessaan järeitä toimia etenkin palestiinalaishallinnon muuttamiseksi. Suomalaisasiantuntija uskoo kuitenkin, että linjapuheella on vain vähäinen vaikutus lähi-idän rauhanprosessiin.

Lähi-idän tilanne oli tänäänkin kaukana rauhasta. Neljä palestiinalaispoliisia sai surmansa aamulla Hebronissa. Näin siitä huolimatta, että Yhdysvaltain presidentti Bush piti eilen linjapuheen, jossa hän vetosi rauhan puolesta.

-Ihmisyyden nimissä asioiden on muututtava Lähi-idässä, Bush sanoi.

Bushin vaatimus Arafatin syrjäyttämisestä rauhan saavuttamiseksi on nostattanut maailmalla kulmakarvoja. Israel on juhlinut puhetta poliittisena voittona ja Arafatkin on myöntänyt puheen tärkeäksi.

Bushin puheen avainkohtana on pidetty mainintaa palestiinalaisvaltion perustamisesta, käytännön työkaluja tähän ei kuitenkaan linjapuheesta löydy.

Israelin joukot ovat tunkeutuneet tänään myös Duran kaupunkiin sekä Ramallahin pohjoispuolella sijaitsevaan Jalayaan. Hebron on seitsemäs Länsirannan keskus, johon Israel on tunkeutunut viimeisen itsemurhaiskuaallon jälkeen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.06.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme