Mainos
Mainos

Matkustaja sytytti bussikuskin tuleen Australiassa – menehtynyt kuski oli suosittu laulaja ja tanssija

Linja-auton kuljettaja on kuollut Brisbanessa Australiassa matkustajan sytytettyä hänet tuleen. Tekijän motiivit ovat hämärän peitossa. Asiasta uutisoi BBC

Kuusi pahoin traumatisoitunutta matkustajaa pääsi pakenemaan liekkien valtaamasta ja savun täyttämästä ajoneuvosta ohi ajaneen taksikuskin avustuksella.

Kaikkiaan 11 ihmistä kävi hoidossa saatuaan tapahtuman yhteydessä lieviä vammoja ja hengitettyään savukaasua.

Poliisi on pidättänyt 48-vuotiaan Anthony Donahuen epäiltynä teosta. Häntä syytetään murhasta ja murhapoltosta sekä 11 murhan yrityksestä. Poliisi ei epäile teon liittyvän terrorismiin.

Murhattu kuski oli lahjakas laulaja

Linja-auton kuljettaja oli CNN:n tietojen mukaan 29-vuotias Manmeet Alisher. Hänet tunnettiin hyvin Brisbanen intialaisyhteisössä. Ystävät kuvaavat häntä lahjakkaaksi laulajaksi ja tanssijaksi. Lisäksi hän oli juuri mennyt kihloihin.

Poliisi kuvaa tekoa järjettömäksi.

– Olen nähnyt monenlaisia tilanteita urallani, mutta tämä tapaus oli hyvin poikkeuksellinen eikä sille tunnu olevan mitään motiivia, brisbanelaispoliisi Jim Keogh kertoi BBC:n haastattelussa.

Linja-autoon loukkoon jääneitä matkustajia auttanut taksinkuljettaja oli juuri menossa parturiin, kun hän havaitsi tilanteen. Hän sai linja-auton takaoven auki potkimalla.

– Kaikki ihmiset olivat auton takaosassa, koska etuosa oli liekeissä, Aguek Nyok kuvailee tilannetta brisbanelaisen Courien Mailin haastattelussa.

Nyokin mukaan matkustajien joukossa oli kolme lasta.

Brisbane aikoo laskea liput puolitankoon huomenna Manmeet Alisherin muistoksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme