Mainos
Mainos

Bussiin linnoittautuneille turvapaikanhakijoille uhkavaatimus

Ruotsissa bussiin linnoittautuneet turvapaikanhakijat vietiin illansuussa määränpäähänsä Viskanin vastaanottokeskukseen siirtolaisviraston asetettua uhkavaatimuksen siirtyä välittömästi heille määrättyyn majoitukseen.

Sitä ennen kuusi henkilöä oli tehnyt oman ratkaisunsa ja jättänyt bussin. Siirtolaisviraston mukaan nelihenkinen perhe ja kaksi yksittäistä syyrialaismiestä lähtivät omalla kustannuksellaan takaisin Malmöön. Viraston edustajan mukaan heille ei voida osoittaa asuntoa Malmöstä.

Siirtolaisviraston tiedottajan mukaan on mahdollista, että tiedonkulku siitä, mihin bussi oli matkalla, on jossain vaiheessa katkennut.

– Emme tiedä sitä vielä, lukuisat bussit lähtevät Malmösta joka päivä viemään pakolaisia eri puolille maata. Varmistamme jatkossa, että turvapaikanhakijat tietävät varmasti mihin ja miksi heitä ollaan siirtämässä, sanoo tiedottaja Johanna Uhr Dagens Nyheterille.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme