Mainos
Mainos

Bussiturman selvittely jatkuu Ruotsissa

Ruotsin tielaitoksen mukaan tie oli onnettomuuspaikalla suolattu eikä se ollut liukas.

Tutkinta eiliseen tuhoisaan bussiturmaan johtaneista syistä on jatkunut Ruotsissa. Yhdeksän ihmistä kuoli ja yli 40 loukkaantui turmassa, joka sattui eilen puolilta päivin Arbogassa, Västeråsin eteläpuolella.

Turman syy on yhä epäselvä. Ruotsin valtion onnettomuustutkintalautakunta aloitti syiden selvittämisen myöhään eilen iltana. Tutkintaa tehtiin aluksi onnettomuuspaikalla, minkä jälkeen bussinromu kuljetettiin yöllä Örebrohon lisätutkimuksia varten. Myös Volvo on aloittanut omat tutkintansa.

Poliisi on päässyt kuulemaan lyhyesti myös onnettomuusbussin kuljettajaa. 62-vuotias bussikuski on sairaalahoidossa muun muassa murtuneiden kylkiluiden vuoksi.

Örebron yliopistollisen sairaalan mukaan kenelläkään loukkaantuneista ei ole enää hengenvaaraa. Kuusi potilaista on sairaalan teho-osastolla. Loukkaantuneet kärsivät muun muassa luunmurtumista, aivotärähdyksistä ja puristuksen aiheuttamista vammoista.

Ruotsin tielaitoksen mukaan tie oli onnettomuuspaikalla suolattu eikä se ollut liukas. Tielaitoksen mukaan kyseessä oli normaali talvikeli, viiden asteen pakkanen.

Poliisi kertoi myöhään eilen, että turman kuolonuhrien henkilöllisyyden vahvistaminen on vaikeaa. Kaikilta uhreilta ei ole löytynyt henkilöllisyyspapereita, eikä poliisi ole päässyt kuulemaan monia erittäin vakavasti loukkaantuneita.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme