Mainos
Mainos

Cameron kosiskelee euroskeptikoita "tamponiveron" poistolla

Samaan aikaan kun muualla Euroopassa seurataan EU-huippukokouksen päätöksiä pakolaiskriisin hoidossa, brittimediassa on tarkkailtu silmä kovana valtiojohtajien linjausta tamponeista.

Britannian euroskeptikot ovat hermostuneet siitä, että naisten hygieniatuotteista kuten tamponeista peritään viiden prosentin arvonlisäveroa. EU:ta on syytetty seksismistä, koska yleisen väittämän mukaan miesten parranajoteristä ei peritä alvia lainkaan. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan väite ei pidä paikkaansa: parranajoterillä on normaali 20 prosentin arvonlisävero.

Pääministeri David Cameron on joka tapauksessa paineen alla pyrkinyt pääsemään kiusallisesta tamponiverosta eroon.

EU-komission odotetaan esittävän lähiaikoina, että jäsenmaiden arvonlisäverotukseen voidaan sallia enemmän joustavuutta. Uutistoimisto Reutersin mukaan Cameron halusi huippukokouksen päätelmiin erityisen viittauksen tamponeihin. Vastineeksi myönnytyksestä Cameron lupaa taistella Britannian pitämiseksi unionissa.

Kokouspäätelmissä valtiojohtajat ilmaisevat tukensa komission aikeille esittää joustavuutta arvonlisäverotukseen. Päätelmien mukaan joustavuus mahdollistaisi "saniteettituotteiden" arvonlisäverotuksen poistamisen kokonaan.

– Olemme askeleen lähempänä tamponiveron lopettamista. Se osoittaa, että me voimme tulla Brysseliin ja saada ihmiset kuuntelemaan, sanoi Britannian hallituksen tiedottaja toimittajille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme