Mainos
Mainos

Cameron parjasi Ranskaa asekaupoista – mutta Britanniakin myy aseita Venäjälle

Britannia myy edelleen aseita ja asetarvikkeita Venäjälle, ilmenee tuoreesta parlamentaarisesta raportista. Raportti julkaistiin vain tunteja sen jälkeen kun maan pääministeri David Cameron oli soimannut Ranskaa asekaupoista Venäjälle.   

Cameron on vaatinut EU:ta kieltämään asetarvikkeiden viennin Venäjälle. Hän myös sanoi alkuviikosta, että Britannia on viennin jo lopettanut.  

Britannian hallitus päätti kevättalvella lopettaa asekaupat Venäjän kanssa. Tuoreen raportin mukaan vain 31 vientilupaa on peruttu ja 251 on yhä voimassa. Lupia on voimassa muun muassa tarkkuuskivääreille, käsiaseiden ammuksille, suojuksille ja salauslaitteille. Raportin mukaan viennin arvo on ainakin 167 miljoonaa euroa.  

EU:n asevientikieltoa Venäjälle on jarruttanut lähinnä Ranska, joka haluaisi saada loppuun miljardiluokan Venäjän-kaupat helikopteritukialuksista. Kritiikki Ranskaa kohtaan on ollut kovaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme