Mainos
Mainos

Camp Davidin huippukokous alkoi uutispimennossa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on aloittanut Camp Davidin huippukokouksen yhdessä Israelin pääministeri Ehud Barakin ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafatin kanssa.

Bill Clinton

Nyt alkanutta kokousta on sanottu ratkaisevaksi huippukokoukseksi. Kokouksen onnistuminen olisi tärkeää myös neuvotteluja isännöivälle presidentti Bill Clintonille, joka korosti osapuolten kompromissin tärkeyttä.

Kokouksen alku on sujunut lähes täydessä uutispimennossa. Valkoisen Talon tiedottajan mukaan kokoksen alun ilmapiiri on ollut hyvä. Osapuolten tiedetään olevan erittäin kaukana toistaan hankalimmissa kiistakysymyksissä, kuten Jerusalemin jaossa, palestiinalaisvaltion rajoissa

Kokouksella ei ole takarajaa. Erään arvion mukaan se kestäisi kahdeksan päivää. Clintonin on tarkoitus

Barak ja Arafat hiovat rauhaa Lähi-itään

aloittaa neuvottelut tapaamalla Barak ja Arafat erikseen. Katkerinta vääntöä käytäneen Jerusalemin asemasta ja miljoonien palestiinalaispakolaisen kohtalosta. Lähi-idässä ongelmat ratkaiseviin läpimurtoihin ei juurikaan uskota.

Clinton yrittää saada osapuolet sopuun. Virkakauden loppu häämöttää ja hän haluaa jäädä historiaan muustakin kuin seksiskandaalista: onnistua siinä missä monet edeltäjät ovat epäonnistuneet - Lähi-idän rauhoittamisessa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme