Mainos
Mainos

Cannesin rannoilla kielletään musliminaisten burkini-uimapuvut – perustellaan turvallisuussyillä

Cannesin pormestari on kieltänyt burkinit uimarannoilta "varmistaakseen turvallisuuden", kertoo Independent

Pormestari David Lisnard määräsi, että Ranskan Rivieran lomakohteessa Cannesissa ei saa enää käyttää "uima-asuja, jotka ovat huomiotaherättävän uskonnollisia, kun samaan aikaan Ranska ja uskonnolliset paikat ovat terroristi-iskujen kohteena".

Määräyksessä kerrotaan, että kukaan ei pääse rannalle, ellei heillä ole hyvän tavan ja sekularismin (eli uskonnosta irrallista) mukaista uimapukua.

– Minulla ei ole aikaa eikä halua lietsoa sanaharkkaa. Tein tämän päätöksen monien muiden päätösten yhteydessä, jotta varmistaisin kaupunkini turvallisuuden, Lisnard kommentoi määräystään.

Cannes sijaitsee vain noin 29 kilometrin päässä Nizzasta, missä heinäkuussa tapahtuneessa terrori-iskussa kuoli 77 ihmistä kuorma-auton ajettua väkijoukkoon.

Thierry Migoule, yksi Cannesin johtavista virkamiehistä, kertoi uutistoimisto AFP:lle, että määräyksen tarkoituksena "ei ole kieltää uskonnollisten symbolien käyttämistä rannalla, vaan sellainen vaatetus, joka viittaa uskollisuuteen niille terroristijärjestöille, jotka ovat sodassa Ranskan kanssa".

Kielto astui voimaan vain päivä sen jälkeen, kun naisten burkini-ilta peruttiin Marseillessa, koska järjestäjät saivat tappouhkauksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme