Mainos
Mainos

Capitol-kukkulalla lyhyt evakuointi

Terrori-iskun pelon aiheutti lentokieltoalueelle harhautunut pienkone. Valkoinen talo ja kongressitalo evakuoitiin ja presidentti George W. Bush siirrettiin turvaan ilmahyökkäyksen pelossa.

Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa sijaitsevalla Capitol-kukkulalla annettiin yöllä evakuointimääräys ilmahyökkäyksen pelossa.

Viranomaiset määräsivät Capitol-kukkulan rakennukset evakuoitavaksi, koska tuntematon lentokone rikkoi hallintokukkulan lentokieltoaluetta.

Pienkoneen lentäjä muutti kuitenkin reittiä, kun hänelle oli ilmoitettu lentokieltoalueen loukkauksesta ja evakuointimääräys peruttiin vain muutama minuutti sen antamisen jälkeen. Myöhemmin kävi ilmi, että koneen ohjaaja oli eksynyt ilmatilassa ja ajautunut liian lähelle Capitol-kukkulaa, jossa Valkoinen talo sijaitsee.

Capitol-kukkulalla on annetu evakuointikehotuksia aiemminkin terrori-iskun pelossa, edellisen kerran seitsemän viikkoa sitten.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme