Mainos
Mainos

Castron syntymäpäiväjuhlallisuudet huipentuvat Kuubassa

Presidentti Fidel Castron syntymäpäiville on tulossa vieraita jopa 80 maasta. Sairautensa vuoksi Castro ei ole toistaiseksi voinut osallistua juhlintaan.

Presidentti Fidel Castron syntymäpäiväjuhlallisuudet huipentuvat tänään Kuuban pääkaupungissa Havannassa. Kuubaa miltei 50 vuotta hallinnut Castro ei ole toistaiseksi voinut osallistua 80-vuotispäivänsä juhlintaan sairautensa vuoksi.

Päivän juhlallisuuksiin kuuluu muun muassa sotilaallinen paraati, joka on ensimmäinen kymmeneen vuoteen. Syntymäpäiväjuhlallisuuksiin on tulossa vieraita 80 maasta, heidän joukossaan Bolivian ja Haitin presidentit.

Kuubalaisarvioiden mukaan jo Castron näyttäytyminen sotilasparaatissa olisi merkki hänen toipumisestaan. Pois jääntiä taas pidetään merkkinä siitä, että Castro ei enää palaa johtamaan maata.

Castron virallisia syntymäpäiväjuhlallisuuksia lykättiin liki neljällä kuukaudella hänen jouduttuaan vatsaleikkaukseen ja sairaalahoitoon heinäkuussa. Syntymäpäivä oli 13.elokuuta.

Presidentin tehtäviä Kuubassa on hoitanut väliaikaisesti Fidel Castron veli Raul Castro.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme