Mainos
Mainos

CBS: Al-Assad kiistää kemiallisen aseen käytön

Syyrian presidentti Bashar al-Assad kiistää syyllistyneensä kemiallisten aseiden käyttöön maan sisällissodassa. CBS-kanavan haastattelussa al-Assad sanoo, ettei kemiallisten aseiden käytöstä ylipäänsä ole olemassa pitäviä todisteita.

– Hän sanoi, ettei hän tiedä mitään kemiallisilla aseilla tehdystä hyökkäyksestä, huolimatta siitä mitä asiasta on kerrottu ja huolimatta videomateriaalista. Hänen mukaansa todisteet eivät riitä varmojen päättelyiden tekemiseen, kuvaili kanavan veteraanikirjeenvaihtaja Charlie Rose.

– Kaikkein tärkein asia on, että hän sanoi: "ei ole olemassa todisteita, että käytin kemiallisia aseita omaa kansaani vastaan", Rose jatkoi.

Yhdysvaltojen mukaan al-Assad antoi viime kuussa käskyn iskeä kemiallisilla aseilla lähelle Damaskosta. Amerikkalaisten mukaan iskussa kuoli jopa 1400 ihmistä, heidän joukossaan satoja lapsia.

Al-Assad varoitti haastattelussa Yhdysvaltoja hyökkäämästä Syyriaan ja muistutti, ettei amerikkalaisilla ole aikaisemminkaan ollut "hyviä kokemuksia sekaantumisesta Lähi-idän sotiin ja konflikteihin".

CBS esittää haastattelun huomenna.

MTV3 - STT - Reuters - AFP

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme