Mainos
Mainos

Cecil-leijonan veli sittenkin elossa? – Zimbabwe kiristi silti sääntöjä

Zimbabwessa Afrikassa näyttää siltä, että Cecil-leijonan veljeksi kutsuttu leijona Jericho on yhä elossa.

Asiasta kertovat muun muassa The Guardian ja Reuters. Molemmat mediat ovat olleet yhteydessä eri tutkijoihin, jotka vahvistavat leijonan pannan lähettävän yhä GPS-signaalia.

Uutinen Jericho-leijonan kuolemasta lähti leviämään laajasti Twitterissä ja mediassa sen jälkeen, kun zimbabwelainen eläinsuojeluyhdistys tiedotti asiasta Facebookissa. Reutersin haastatteleman kenttätutkija Brent Stapelkampin mukaan leijona voi kuitenkin hyvin.

– Hän näyttää hyvin elävältä, mitä minä voin kertoa.

Julkisuuteen tuli ristiriitaisia tietoja siitä, onko surmatuksi väitetty urosleijona aiemmin kuolleen Cecil-leijonan veli.

Reuters nostaa esille kuitenkin, että sen saamien luonnonsuojelupuistossa työskentelevien lähteiden mukaan toinen leijona on tapettu Hwangen luonnonsuojelualueella heinäkuun alussa. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tätä tietoa.

The Guardian kertoo, että villieläinvalokuvaaja Drew Abrahamson lähetti Facebook-sivuilleen sateliittikuvan Jericho-leijonasta, ilmoittaen sen liikkuvan normaalisti.

Mies kertoo lisäksi tuoreeltaan Facebook-sivuillaan huolestuneille kysyjille, että Jericho on pannan mukaan liikkunut noin kaksi tuntia sitten. Valokuvaaja on luvannut kuvia leijonasta heti, kun aurinko nousee.

Metsästystä rajoitetaan

Zimbabwe ilmoitti eilen, että se tiukentaa välittömästä metsästyksen rajoituksia Hwangen luonnonpuistoa ympäröivillä alueilla. Luonnonpuiston lähistöllä ei saa vastedes metsästää leijonia, leopardeja tai norsuja.

Yhdysvaltalainen hammaslääkäri Walter Palmer surmasi tunnetun Cecil-leijonan Hwangen lähistöllä heinäkuun alussa. Palmerin on kerrottu maksaneen 50000 dollaria eli noin 47500 euroa leijonan tappamisesta.

Palmer on saanut sekä tappouhkauksia että vihapostia sosiaalisessa mediassa.

Ensitiedot toisenkin leijonan kuolemasta nostattivat uudelleen kansainvälisen kohun salametsästyksestä.

Maailman suurimman eläinsuojelujärjestön Petan johtaja Ingrid Newkirk tuomitsi jyrkin sanoin metsästäjät, jotka keräävät trofeita eli metsästysmuistoja. Hänen mukaansa kaikki tällainen metsästys on kiellettävä globaalisti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme