Mainos
Mainos

Cecilin tappaja sai ihmisten vihan niskaansa

Yhdysvaltalainen hammaslääkäri Walter Palmer on joutunut sulkemaan vastaanottonsa sen jälkeen, kun hän oli tappanut metsästysretkellään Zimbabwessa maan kuuluisimman leijonan, Cecilin.

Boredpanda-sivustolla kerrotaan, että eläintenystävät ympäri maailmaa ovat raivostuneet tapauksesta ja Palmer on jounut myös sulkemaan nettisivunsa.

Yhdysvalloissa paikalliset asukkaat ovat tuoneet hammaslääkäriaseman ovelle kukkia ja pehmoleluja Cecilin muistoksi. Oveen on kiinnitetty lappu, joss Palmeria haukutaan pelkuriksi ja tappajaksi.

Yelp-palvelun arvosteluissa Palmer saa myös tykitystä niskaansa. Hänelle on annettu vain yksi tähti ja kommenteissa varotetaan, että hampaiden hoidon yhteydessä voi tulla vahingossa tapetuksi.

Palmer maksoi oppalleen Cecilin houkuttelusta yöllä pois luonnonpuistosta metsästystä varten. Palmerin kerrotaan maksaneen 55 000 dollaria. 

Palmer haavoitti Ceciliä varsijousella, mutta leijonauros saatiin tapettua vasta 40 tuntia myöhemmin.

Cecilin nahka nyljettiin ja pää irroitettiin.  Ruholle ei tehty mitään. Tappajat jopa yrittivät tuhota leijonalla olleen seurantapannan, mutta eivät onnistuneet siinä.

Zimbabwen turismiviranomaisen mukaan metsästys oli laiton ja asiasta tehdään rikostutkinta. 

Nyt kun Cecil on poissa, niin muut urosleijonat luultavasti tappavat sen 24 pentua varmistaakseen oman lisääntymisensä.

Palmer on pahoitellut tekoaan. Hän kertoo luottaneensa oppaisiinsa metsästyksen laillisuudessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme