Mainos
Mainos

Charles Mansonin kulttiin kuulunut murhaaja ehkä vapaaksi

Kulttijohtaja Charles Mansonin "perheeseen" kuulunut Leslie Van Houten saattaa päästä ehdonalaiseen 40 vankilavuoden jälkeen.

BBC:n mukaan Van Houten on hakenut ehdonalaiseen pääsyä 19 kertaa aiemmin. Vankilaan joutumisen jälkeen Van Houten on suorittanut college-tutkinnon sekä käyttäytynyt asianmukaisesti.

Nyt Van Houtenia kuitenkin onnisti, sillä häntä on suositeltu ehdonalaisuuteen yli 40 vankilavuoden jälkeen. Van Houtenin kohtalosta päättää kuvernööri Jerry Brown.

Van Houten oli mukana kalifornialaisen Leno la Biancan ja hänen vaimonsa Rosemaryn puukotusmurhassa vuonna 1969. 

Van Houten oli nuorin kulttijohtaja Charles Mansonin "perheeseen" kuulunut jäsen, joka on tuomittu murhasta. Hän oli vasta 19-vuotias murhahetkellä.

La Biancan pariskunta murhattiin päivä sen jälkeen, kun Manson toteutti maailmaa kohauttaneen näyttelijä Sharon Taten ja neljän muun brutaalin murhan. Ohjaaja Roman Polanskin kanssa naimisissa ollut Tate oli kuollessaan viimeisillään raskaana.

Manson, joka ei kuitenkaan osallistunut itse tekoihin, uskoi murhien aloittavan "Helter Skelter" -nimellä kulkevan rotusodan.

Monien mielestä Van Houten oli kuitenkin Mansonin rajun manipuloinnin uhri, ja teki murhat huumepäissään tajuamatta tekojaan. BBC:n mukaan Van Houten piti kiinni Rosemary La Biancasta, kun toinen perheenjäsen suoritti brutaalin puukotuksen. Hän on myöhemmin myöntänyt, että puukotti La Biancaa vasta hänen kuoltuaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme