Mainos
Mainos

Charlestonin ampuja ei pääse vapaaksi takuita vastaan

Charlestonin kirkkoampumisesta epäiltyä, yhdeksästä murhasta syytettyä Dylann Roofia ei päästetä vapaaksi takuita vastaan.

Häntä syytetään myös aserikoksesta, jonka osalta takuusumma on miljoona dollaria, eli noin 882000 euroa.  

Roofin asianajajan mukaan epäilty hyväksyy järjestelyn. Roof on tunnustanut keskiviikkoiltana tapahtuneen ampumisen, joka tapahtui mustien suosimassa kirkossa Etelä-Carolinan osavaltiossa.  

Roofia kuultiin oikeudessa Charlestonissa. Hän vastasi tuomarin kysymyksiin lyhyesti ja kertoi esimerkiksi olevansa työtön.  
Tuomari kertoi seuraavan oikeuskäsittelyn tapahtuvan lokakuun lopulla.  

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan rikosta tullaan tarkastelemaan kaikista mahdollisista lähtökohdista. Aiemmin teon arveltiin olleen viharikos, mutta nyt oikeusministeriö on ottanut esiin esimerkiksi kansallisen terroriteon yhtenä vaihtoehtona.  

Oikeudessa oli myös uhrien omaisia, joista osa sanoi antaneensa Roofille anteeksi. Yksi heistä esimerkiksi toivoi "Jumalan antavan armon hänen sielulleen".   

Tuomari pyysi alkupuheenvuorossaan yhteisöltä apua epäillyn perheelle. Hän totesi, että yhdeksän kuolonuhrin lisäksi uhreja on myös "toisella puolella" tarkoittaen syytetyn perheenjäseniä. Lausunnosta syntyi heti kohua sosiaalisessa mediassa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme