Mainos
Mainos

Charlestonin kirkkoampuja saatu kiinni

Yhdysvalloissa Etelä-Carolinan osavaltiossa yhdeksän ihmistä kirkossa ampunut mies on otettu kiinni.

Kiinniotto tapahtui Pohjois-Carolinassa, kertoo muun muassa CNN ja kaksi paikallista telvisiokanavaa. Uutistoimisto Reutersille tiedon pidätyksestä vahvistaa maan oikeuskansleri Loretta Lynch

Epäilty ampuja, 21-vuotias Dylann Roof saatiin kiinni Shelbyn kaupungissa poliisin tarkastuspisteellä. Shelby on noin neljän tunnin ajomatkan päässä Charlestonin kaupungista, jossa ampuminen tapahtui. Roof surmasi eilen illalla yhdeksän ihmistä kirkossa Charlestonin kaupungissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Roof oli aiemmin tänä vuonna pidätetty kahdesti. Toisella kertaa kyse oli tunkeilusta ja toisella kerralla huumausainerikoksesta.  

Liittovaltion poliisi on ilmoittanut tutkivansa ampumisia viharikoksina. Kaikki ampumisissa kuolleet olivat tummaihoisia. 

Pastori yritti saada lopettamaan

Parikymppinen valkoinen mies avasi tulen mustan väestön käyttämässä metodistikirkossa myöhään keskiviikkoiltana paikallista aikaa.

Uhreista kahdeksan kuoli kirkossa. Sairaalaan vietiin kaksi haavoittunutta, joista toinen menehtyi myöhemmin. Lisäksi useat ihmiset saivat hyökkäyksessä lieviä vammoja

Kuolonuhrien joukossa on kirkon pastori Clementa Pinckney, joka toimi myös Etelä-Carolinan osavaltion senaatissa. 

Epäilty oli istunut kirkossa muiden joukossa noin tunnin ennen kuin hän avasi tulen. MSNBC:lle puhuneen Pinckneyn serkun mukaan pastori oli yrittänyt saada ampujan lopettamaan.  

– Hän vain sanoi, että hänen on pakko tehdä se, ja että "te raiskaatte naisemme ja valtaatte maamme", pastorin serkku Sylvia Johnson kertoi.  

Presidentti Barack Obama on ilmoittanut antavansa lausunnon ampumistapauksesta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme