Mainos
Mainos

Charlie Hebdon kannessa Muhammad pitää Je suis Charlie -kylttiä

Ranskalaisen satiirilehti Charlie Hebdon tuoreen numeron kannessa on piirros profeetta Muhammadista pitelemässä Je suis Charlie -kylttiä.

Kyltin yläpuolelle on kirjoitettu "Kaikki on annettu anteeksi". Muhammadille on myös piirretty kyynel silmään.

Kyseessä on lehden ensimmäinen numero sen toimitukseen viime viikolla tehdyn terrori-iskun jälkeen. Sen on määrä tulla myyntiin huomenna.

Je suis Charlie (minä olen Charlie) -slogan on noussut iskun vastustajien symboliksi mielenosoituksissa ja sosiaalisessa mediassa.

Charlie Hebdon tuoreesta numerosta ollaan valmiita ottamaan jopa kolmen miljoonan kappaleen painos ja se käännetään 16 kielelle. Tavallisesti lehden painos on 60 000.

Numeron myynnistä saadut tuotot menevät terrori-iskussa kuolleiden 12 ihmisen perheille. Iskussa kuoli muun muassa Charlie Hebdon päätoimittaja ja lehden pilapiirtäjiä.

Charlie Hebdoa tehdään väliaikaisesti Liberation-lehden tiloissa. Sen omat tilat ovat verilöylyn jäljiltä yhä suljettuna.

44-vuotias satiirilehti oli ennen iskua luisumassa kohti konkurssia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme