Mainos
Mainos

Charlotten hätätila kuvina: 43-vuotiaan miehen ampuminen sai vihaiset väkijoukot kaduille

Yhdysvalloissa Pohjois-Carolinan Charlottessa levottomuudet ovat jatkuneet viime yönä. Uutiskanava CNN:n mukaan tilanne oli kuitenkin rauhoittumassa yön pikkutunneilla paikallista aikaa. 

Levottomuuksien aikana on haavoittunut vakavasti yksi ihminen. Kyse ei ole poliisien ja mielenosoittajien välisestä yhteenotosta, vaan siviilien välisestä väkivallasta.

Mielenosoitukset alkoivat poliisin ammuttua paikallisen 43-vuotiaan Keith Lamont Scottin tiistaina. 

Yhdysvaltalaismedian mukaan miehen omaiset ovat kertoneet, että hän oli ammutuksi tullessaan aseeton. Poliisi on aiemmin kertonut, että miehellä oli mukanaan luvallinen käsiase.

Poliisi on hajottanut Charlotten keskustaan kerääntyneitä vihaisia ihmisjoukkoja käyttämällä kyynelkaasua. Ihmiset ovat osoittaneet mieltään myös muun muassa kaupungin poliisilaitoksen edustalla.

Aiemmin osa mielenosoittajista pysäytti liikenteen suurella päätiellä. Poliisit pysäyttivät myös ryhmän ihmisiä, jotka pyrkivät paikalliseen tavarataloon.

Charlotten välikohtaus tapahtui vain joitain päiviä sen jälkeen, kun toinen poliisi ampui aseettoman miehen kuoliaaksi Tulsassa, Oklahomassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme