Mainos
Mainos

Chavez kansallistaa Venezuelan kullantuotannon

Venezuelan sosialistipresidentti Hugo Chavez aikoo kansallistaa maan kullantuotannon. Chavez on ollut riidoissa Venezuelassa toimivien ulkomaisten kaivosyritysten kanssa, jotka sanovat maan tiukkojen vientisääntöjen vahingoittavan heidän yritystään luoda maahan työpaikkoja.

Toronton pörssiin listattu Rusoro-kaivosyhtiö on isoin Venezuelassa toimiva ulkomainen kullankaivaja. Se tuotti viime vuonna reilut 2800 kiloa kultaa. Rusoron johto ei kommentoinut Chavezin suunnitelmia.

Kullantuotanto on Chavezin kansallistamisinnon viimeisin kohde. Monet maan tärkeimmistä teollisuudenaloista on jo otettu valtion huomaan. Chavez perusteli kullan kansallistamista sen kohonneella maailmanmarkkinahinnalla. Kulta on viime viikkojen pörssiluisussa noussut uuteen ennätyshintaan.

Venezuelalla on virallisia kultavarantoja yli seitsemän miljardin euron edestä ulkomailla ja lähes viiden miljardin euron verran kotimaassa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme