Mainos
Mainos

Chavez uhkailee muita Etelä-Amerikan maita ja USA:ta

Venezuelan presidentti Hugo Chavez uhkaa räjäyttää maansa öljykentät, jos USA hyökkää Venezuelaan. Yhdysvallat saa suuren osan energiantarpeestaan Venezuelasta.

Venezuela suunnittelee eroavansa Andien yhteisöstä, kertoo presidentti Hugo Chavez. Suhteet yhteisöön kuuluviin muihin Etelä-Amerikan maihin, Ecuadoriin, Peruun, Kolumbiaan ja Boliviaan ovat jo pitkään olleet kireät, sillä maat ovat yksi toisensa jälkeen alkaneet tehdä kauppasopimuksia Yhdysvaltain kanssa.

Chavez haluaisi nimenomaan hillitä Etelä-Amerikan taloudellista riippuvuutta Yhdysvalloista. Hänen suunnitelmiinsa USA:n asemien heikentämiseksi kuuluu muun muassa maakaasuputken rakentaminen Venezuelasta Brasiliaan ja Argentiinaan.

Venezuelan ja Yhdysvaltain johtajien välit ovat avoimen vihamieliset. Venezuelan presidentti varoitti eilen Etelä-Amerikan maiden presidenttien tapaamisessa Yhdysvaltoja. Chavez uhkaa räjäyttää maan öljykentät, jos USA hyökkää Venezuelaan.

- Jos he aiheuttavat maassamme vahinkoa, kukaan ei enää saa öljyä, Chavez uhosi.

Monien asiantuntijoiden mielestä Yhdysvaltain hyökkäykselle ei ole mitään perusteita, ja pelottelu on vain Chavezin keino saada kansa puolelleen.

Venezuela vie öljyä viidenneksi eniten maailmassa. Yhdysvallat saa suuren osan energiantarpeestaan Venezuelasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme